Statikus szakvélemény társasházaknak

Társasházak részére az elmúlt évek tapasztalatára és gyakorlatára hivatkozva a legtöbb esetben gyors, lényegretörő statikai elemzések, szakvélemények készítése a feladat, amely ugyanakkor megfelelő részletezettséggel tárgyalja a felmerült problémát és a tartószerkezeti szempontból szükséges, de ugyanakkor költséghatékony megoldást. A szakvélemények témája a legtöbb esetben a függőfolyosók állapota vagy a régi, málló vakolatú homlokzatok veszélytelenítéséhez szükséges szakvélemények kiállítása, esetleg tűzfalak és tetők állapota vagy egyéb szerkezeti elemek károsodásainak vizsgálata. Néhány esetben találkozunk társasházak épületrepedéseivel is.

A függőfolyosó, körfolyosó állapota sok esetben kritikus, az acélkonzolok elkorrodálódtak, a vakolathiányosságok felgyorsítják a konzolok állagromlását. A konzolok és lemezek állapota olykor már a tartószerkezetileg tűrhető kategóriába sem sorolható, és a szerkezet ideiglenes dúcolására illetve teljes felújítására van szükség.

A homlokzati vakolatomlások nem csak esztétikai hiányosságokat okoznak, hanem az épület előtt közlekedő járókelőkre is veszélyt jelenthetnek. Sokszor már csak úgy találkozunk ezekkel az állapotokkal, hogy az illetékes önkormányzat szólítja fel a társasházat a homlokzat veszélytelenítési munkálatainak elvégzésére.

A régi tűzfalak statika állapotának vizsgálatára az utóbbi időben többször kaptunk felkérést, mert a tűzfalakon repedések jelentek meg. Ezek néhány esetben olyan repedéseknek bizonyultak, amelyek nem veszélyeztették a szerkezet további működését, de adódtak közöttük olyan jellegűek is, amelyek miatt azonnali intézkedés vált szükségessé.

Tetőszerkezetek vizsgálata a legtöbb esetben kritikusnak mondható hiányosságokat vagy károsodásokat tár fel, mivel a régi épületek fedélszerkezeti elemei idővel biológiai vagy mechanikai sérüléseket szenvedtek el. A kapcsolati elemek sok esetben szétcsúsznak, nem biztosítják eredeti funkciójukat. Fedéscsere esetén szintén minden esetben felül kell vizsgálni a tetőszerkezet állapotát, tekintettel az esetleges súlynövekedésre, amit a fedés anyagának cseréje okoz.

Újabban épített társasházakban gyakori jelenség a válaszfalak repedezettsége, melyet sokszor az alkalmazott kis födémvastagság okoz. Ilyen esetekben lézerrel mérjük a lehajlási értékeket, felmérjük a repedésképet, megállapítjuk, hogy található-e a födémen olyan károsodás, amely beavatkozást igényel, illetve ha szükséges valamilyen szerkezet megerősítés, akkor azt milyen módon kell elkészíteni (körülbelüli költség vonzatokkal együtt meghatározva).

5-10 munkanapon belül elkészítjük Társasházak

szerkezeteinek

felülvizsgálatára vonatkozó

statikus szakvéleményt!

statikus szakvélemény elkészítésének díja Társasházak részére:

Díjak

Díjak zónák szerint: 1. zóna 2. zóna 3. zóna
Egyszerű statikus szakvélemény társasházak részére (egyetlen szerkezeti elem vizsgálatához (pl. egyetlen függőfolyosó, stb.) 220.000 280.000 330.000
Összetett statikus szakvélemény társasházak részére (több szerkezeti elem vizsgálatához, repedések vizsgálatához VAGY tetőszerkezet vizsgálatához) 320.000 380.000 430.000

Rendelje meg a statikus szakvéleményt most! +36-30-305-3397